Toba Gölü Turizme Açılıyor | Gürcistan - Just Discover Me

Toba Gölü Turizme Açılıyor | Gürcistan










      Deniz seviyesinden 2,650 metre yükseklikte bulunan, Batı Gürcistan'ın altı göllerinden birisi olan Toba Gölü yeni bir turizm güzergahı olarak belirlendi. Haber, Gürcistan'ın Samegrelo bölgesel yönetiminin basın servisi başkanından geldi.

       Tobavarćxili veya Gümüş gölü, Samegrelo bölgesinde bulunan altı göllerin ortak adıdır. Bu, Gürcistan'ın en güzel ve ulaşılması güç doğa harikalarından biridir. Ulaşım için öngörülen yollardan birisi ise teleferik hattının çekilmesidir! En yakın turistik bölgenin yaklaşık 35 km ötede olduğu bu bölgeye bu yolla ulaşmak daha çabuk ve kolay olacaktır. Yol üzerinde mağaralar, kanyonlar, nadir görünen bitkiler görme imkanı da sunulacak.

       Aynı zamanda conyoning sporu için de amatör veya profesyonel sporcular için Gvalashala nehri üzerine cihazlar kurulması da gündemde. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi olan Toba gölü, şimdiye kadar hiçbir gerekli altyapının sunulmadığından ötürü erişilebilirlik konusunda yaşadığı sıkıntıları bu yıl üzerinden atmayı planlıyor. (Şimdi ulaşmak için bile en az 8-12 km arası yürüdükten sonra ulaşmak mümkün olacaktır!)













Источник: Новости-Грузия


Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *